Tänker man efter kring hur många olika sorters pennor det egentligen finns, i alla möjliga olika prisklasser, är det lätt att förstå dem som samlar på just pennor. Att samla på pennor kan först kännas lite töntigt. En penna kan inte bli så mycket mer än en penna. Men tänker man så är det många saker man glömmer bort. Det är nämligen en otroligt stor skillnad mellan olika typer av pennor. Betydligt fler skillnader än att det alla finns i olika färger. Det är ju även en skillnad mellan vad man ska använda pennorna till.

Reklampennor beställs vanligen i större mängder av olika företag, ofta med företagets logga på. Syftet är kanske inte att dessa pennor ska vara så bra som möjligt till att skissa eller teckna med, utan är snarare som en liten gåva från företaget till kunderna i marknadsföringssyfte. Få företag beställer bara en penna, men de är vanligen även betydligt billigare än en del andra, vilket gör att det går bra att köpa många av dem.

En reservoarpenna däremot kan man använda under en betydligt längre tid eftersom att man kan fylla på den med nya stift eller med nytt bläck. Detta är ofta typen av penna som kan kosta betydligt mycket mer än vad en reklampenna gör, och är ofta vad man samlar på när man samlar på just pennor.

 
 
 

Kontakt

Vill du att jag skriver om din samling? Eller vill du komma i kontakt med mig av andra själ? Du når mig enklast på mejl: hejsan@tusenpennor.se