I takt med att allt fler har ett större intresse och en mer gedigen kunskap vad gäller konst, design och dyra föremål så har dessutom samlandet bland vuxna ökat. Att barn tycker om att samla på krimskrams av olika slag har väl alltid varit ett välkänt faktum. Att det dessutom alltid har funnits någon enstaka vuxen som väljer att samla på gamla frimärken, serietidningar eller liknande är inte heller något nytt. Den nya typen av samlande har dock inte varit helt vanlig tidigare. Människor sitter helt plötsligt bänkade framför program som Bukowskis för att se de senaste konstföremålen och lära sig mer om samlingsobjekt och dyra skulpturer.

De senaste åren har det dessutom blivit vanligare att skriva äktenskapsförord när man gifter sig. Vem skriver äktenskapsförord? Och varför? Kanske du undrar. Det finns självklart flera anledningar till att skriva äktenskapsförord och det är absolut inget man måste göra. Men man ska ha i åtanke att det kan vara en smart sak att göra om man har väldigt olika ekonomi och tillgångar när man går in i äktenskapet.

•    Man kanske har en otroligt värdefull samling av konst eller föremål och inte vill riskera att den man gifter sig med väljer att ansöka om skilsmässa om ett halvår och på så sätt har rätt till halva sin samling eller halva värdet av allt du äger.
•    Om en av parterna äger en bostadsrätt och den andra inte gör det är det på precis samma sätt väldigt skönt att ha ett äktenskapsförord skrivet.

Att skriva ett äktenskapsförord betyder självklart inte att man inte litar på den man gifter sig med. Förhoppningsvis hamnar man dessutom aldrig i den situationen att man behöver plocka fram äktenskapsförordet. Däremot kan det vara en skön försäkring att ha. Särskilt om man äger en mycket värdefull samling.

 
 
 

Kontakt

Vill du att jag skriver om din samling? Eller vill du komma i kontakt med mig av andra själ? Du når mig enklast på mejl: hejsan@tusenpennor.se