Att samla är kul och kan faktiskt leda till att man tjänar en hel del pengar. Detta är förstås om man samlar på något värdefullt.

3157396-star-wars-lego

I Svenska Dagbladet kan man läsa om en samlare av Star Wars-prylar som sålde en figur av Boba Fett i originalförpackning för närmare 225 000 kronor. Samlaren Craig Stevens från Croydon i södra London hade köpt figuren för 50 pund år 1990. När han nu sålde den på en leksaksauktion gick den alltså för en kvarts miljon. Under leksaksauktionen drog Stevens in mer än en halv miljon kronor när han sålde 70 Star Wars-föremål. Han säger att det vara plågsamt att sälja föremålen men han har fortfarande omkring 10 000 Star Wars-prylar kvar i sin samling. Läs mer.

Låna till samlingen

Genom att samla på något kan man faktiskt dra in en hel del pengar och köpa ännu fler samlarprylar för de pengar man tjänar. Men det är dock inte alla som har haft turen att samla på ett föremål som är värt lika mycket som Boba Fett-figuren. Dessa personer kan behöva lite hjälp på traven pengamässigt om de ska kunna fortsätta sitt samlande. För att inte behöva sälja av allt man äger kan man istället ta ett blancolån hos Advisa eller en liknande aktör.

Samla med försiktighet

Men det gäller att man inte lånar mer än vad man faktiskt kan hantera och att samlandet inte går överstyr. Det gäller även att man när man samlar mycket ser till att även sälja eller slänga en del saker ibland. Annars kan det gå som för mannen i den här artikeln som höll på att samla ihjäl sig eftersom han hamnade under alla sina samlarobjekt.

”I tre dagar satt mannen i 70-årsåldern fast under bråte som vält över honom.”

 
 
 

Kontakt

Vill du att jag skriver om din samling? Eller vill du komma i kontakt med mig av andra själ? Du når mig enklast på mejl: hejsan@tusenpennor.se