Det finns samlare av nästan allt här i världen. Vissa samlar på frimärken, andra på kapsyler. En del samlar på Barbie-dockor, andra på hockeykort. Men en av de coolaste sakerna man kan samla på måste vara gamla audioprylar, så som LP-skivor eller kassettband.
Att samla på LP:s är kanske knappast originellt, och eftersom att det var så pass nyligen som de faktiskt användes av gemene man. Fortfarande nu är det många som enbart har grammofonspelare och det både skapas och säljs fortfarande LP-skivor. Dj:andet har dessutom tillåtit vinylplattorna att leva kvar längre än de annars förmodligen hade gjort, eftersom att det har betraktats som en häftig form att spela musik via, så länge man scratchar och så vidare. Man kan ju experimentera betydligt mer med vinylskivor än CD-skivor.
Ändå är CD-skivor ytterligare ett exempel på vad som faktiskt är ett hett samlarämne, och det är väl sannolikt så att ju längre tid det går sedan CD-skivans glansdagar då man rände ut och in ur sin studio, desto mer intressant kommer det att vara att se samlingar av den gamla ”compact discen”. Redan nu finns det ju en del utgåvor som kom i begränsat antal exemplar, eller är signerade, eller skadade på ett speciellt sätt, eller kom tidigt i upplagan, eller på annat sätt är speciella för sitt slag.
Vi tror att, likt kassettbanden, kommer det bli hippt att ha en ovanlig och stor CD-samling fortfarande långt efter det att MP3:or och Spotify började dominera marknaden…

 
 
 

Kontakt

Vill du att jag skriver om din samling? Eller vill du komma i kontakt med mig av andra själ? Du når mig enklast på mejl: hejsan@tusenpennor.se