Att samla på saker man tycker om är mycket vanligt, oavsett ålder eller kön. För någon kanske frimärken är det mest fantastiska och vackra medan en annan hellre samlar på konst i hundratusenkronors-klassen. För föräldrar med små barn är det nog ingenting som längre förvånar dem vad gäller samlarföremål. Ett barn har en tendens att falla för något oförklarligt och sedan gå helhjärtat upp i det utan att någon egentligen vet varför. Så när ditt barn kommer hem med något av nedan listade föremål kommer du sannolikt inte ens höja på ögonbrynen.

•    Stenar. Ja, helt vanliga små stenar som i folkmun kallas grus. För ett barn är detta självklart ett perfekt föremål att samla på eftersom det i princip bara är att gå utanför dörren för att hitta fler stenar (Läs: gruskorn) till samlingen. För vilket barn har tålamod nog att vänta länge för att få ytterligare ett objekt till samlingen? Nej, lättsamlat ska det vara och vad är då bättre än grus?
•    Insekter. Mindre roligt samlarobjekt att ha i huset. Speciellt om de lever. Självklart är det lättare att fånga insekter som redan somnat in så bli inte förvånad om du hittar ett gäng humlor, spindlar eller flugor i någon liten ask i barnens rum.
•    Skräp. Ja, vissa barn tycker att detta är den perfekta saken att samla på. Lite samma som med grus så är skräp väldigt enkelt att få tag på vilket gör att samlingen väldigt snabbt kan bli väldigt stor.

Förutom dessa lite konstiga föremål så samlar barn oftast på klistermärken, fina suddgummin, gosedjur, plastfigurer eller andra mer ”normala” saker. Låt barnen gå igenom sina faser, lära sig konsekvenser och ha något att skratta åt när de blir äldre.

 
 
 

Kontakt

Vill du att jag skriver om din samling? Eller vill du komma i kontakt med mig av andra själ? Du når mig enklast på mejl: hejsan@tusenpennor.se