Att samla på saker har varit populärt i alla tider. Medan barn gärna samlar på fina sudd, barbiedockor eller klistermärken så samlar äldre personer ofta på lite mer värdefulla och svårhittade saker som konstverk, värdefulla frimärken, alla delar av en antik designerservis eller liknande saker. Även om det går vissa trender även inom samlande så kan man samla på precis vad man vill. På 1990-talet var det väldigt populärt att samla på häst- eller hockeybilder. Dessa ser man inte röken av idag. Andra saker som frimärken och serietidningar kommer det antagligen alltid finnas människor som samlar på, oavsett vilket årtionde det är.

Att samla utan att tänka på det

Många människor samlar på saker utan att riktigt tänka på att de faktiskt är just samlande som de ägnar sig åt. De som älskar att laga mat sparar ofta de bra recept som de stöter på och samlar dessa i en pärm eller receptbok. Att samla på recept är en typisk sak som går av bara farten utan att man tänker på det eller reflekterar över att man samlar. Dessutom är det ju en väldigt bra sak att spara och samla på. Att ha en bok fylld med recept som man själv har provat på och därför vet är bra är ju en riktig guldgruva för matlagningsfantasten. Älskar man kött kanske man gärna har recept på fläskytterfile i olika varianter och har man blivit frälst av den populära GI-metoden kanske man hellre samlar sin inspiration på GI-rätter i en bok. Andra saker som många ofta samlar på utan att riktigt tänka på det är parfymer, nagellack, underkläder och andra småsaker som man gärna vill ha många av.

 
 
 

Kontakt

Vill du att jag skriver om din samling? Eller vill du komma i kontakt med mig av andra själ? Du når mig enklast på mejl: hejsan@tusenpennor.se