Det finns väldigt många som samlar på pennor i vårt land, så man skulle ju kunna tänka sig att de skulle ta slut efter ett tag, och att alla pennor skulle vara hos samlare. Men så är det inte, och tur är väl det. Då skulle det ju bli väldigt krångligt för alla oss andra som använder pennor till att skriva med, inte bara ha för att de är speciella.

Ett av de enklare sätten att få tag på pennor att samla på är att leta upp reklampennor på mässor, hos företag och i butiker. Väldigt många gör nämligen pennor med sin logotyp på, både som presentreklam att dela ut, och till sina anställda för att tillgodose deras behov av pennor i arbetet. De brukar vara lätta att få tag på, bara man vågar fråga.

Oftast är dock de här pennorna lite tråkiga. Det finns några standardmodeller som väldigt många använder, vilket gör att man kanske inte tycker att det är så kul att samla på just dem. Men om man letar lite så finns det väldigt snygga pennor att hitta. Det beror oftast på vilken bild företaget vill ge av sig själv. Vill man visa sig stort och rikt så köper man in finare pennor, vill man trycka ut stora mängder på till exempel en mässa, kanske man istället går på en billigare standardmodell. Då vill man helst bara att besökarna ska ta med sig en penna för att se loggan när de går från mässan och på så sätt inte glömma bort just det företaget. Även i det läget är det såklart ännu bättre att köpa in bra och snygga pennor, så att besökarna faktiskt använder pennorna i framtiden. Det är de företagspennorna man vill hitta när man samlar på den här typen av presentreklam.

 
 
 

Kontakt

Vill du att jag skriver om din samling? Eller vill du komma i kontakt med mig av andra själ? Du når mig enklast på mejl: hejsan@tusenpennor.se