Att samla på prylar från kända filmer och personer är något av en favorit hos många samlare. Och den som köper rätt sak kan ha en riktig dyrgrip i sin ägo.

3460464-viva-las-vegas

I Expressen kan man läsa om en sci fi-mässa i Helsingborg som hölls för ett tag sedan och som fick många samlare att komma dit för att hitta nästa fynd från en populär sci fi-rulle. Samlarobjekten prydde nästan vartenda stånd i lokalen och sci fi-fantasterna gick hela dagen runt och beundrade de olika objekten. Även en del kändisar var på plats och många kom dit just för att träffa dem och kanske få något samlarobjekt från deras samlingar.

Kändisars gamla kläder

Just att samla på saker från kända filmer och kända personer är något som många delar som intresse. I en artikel på Aftonbladets hemsida kan man läsa om en man som samlar på gamla kläder från kända personer. Bland annat har han en kavaj från Rod Stewart som han fått av artisten själv. Sedan har han även en kavaj från den döde Beatles-ikonen John Lennon som han köpt på auktion i England ett par år efter sångarens begravning ägt rum. De här kläderna från kändisarna har dock visat sig inte vara värda någonting eftersom samlaren aldrig fått något kvitto eller dokument på att kläderna ska ha kommit från dessa kändisar.

Populärt samlarobjekt

Har man dock ett kvitto eller bevis på att prylar kommer från kändisar kan man tjäna stora pengar, enligt Dagens Nyheter. Föremål med kändisanknytning fascineras nämligen oss väldigt mycket och vi är beredda att betala en del för att äga dem. Det har sålts kändisprylar för mycket pengar genom tiderna.

”År 2009 inbringade en sprattelgubbe i papp 29 000 kronor på en auktion på Bukowskis. Den hade tillhört Ingmar Bergman.”

 
 
 

Kontakt

Vill du att jag skriver om din samling? Eller vill du komma i kontakt med mig av andra själ? Du når mig enklast på mejl: hejsan@tusenpennor.se