Vissa är troligtvis födda samlare och har hela livet samlat på det ena till det andra, vilket ibland kan skapa problem om man inte har förmågan att känna av när man borde sätta en gräns. För hur pass roligt intresse blir egentligen ens samlande om man inte längre får plats i sitt eget hus? Att inte längre få plats att bo sådan kan möjligtvis göra att glädjen över att ha 220 000 konservburkar inte blir lika stor för en själv och ens familj som den möda det har tagit till att skapa samlingen. Frågan är om dem som inte är födda till samlare har någon slags talang till att ändå bli det? Kanske är det just de personer som inte är några direkta samlare som borde bli det, då de lär ha en större förmåga för att sätta gränser men också till att samla på rätt typ av saker, som har möjlighet att ge någon slags återbäring i framtiden.

 

Har länge funderat på vad det är man egentligen bör samla på, om man nu ska göra det. Att samla på exempelvis toalettpapper kan vara praktiskt då det alltid behövs och det vore skönt att alltid ha det hemma. Samtidigt skulle det bli svårt då toalettpapper är något som förbrukas i en alltför snabb takt, det tar plats och har egentligen inte något direkt värde. Om man inte börjar sälja sin samling när det krisar hos grannar och affärerna samtidigt är stängda. Pennor, är också en tanke som funnits, och har troligtvis betydligt större potential. Pennor är ju även något som många redan idag faktiskt samlar på. Det som vore så bra med att samla på dem är att man alltid kommer att kunna samla, oavsett sin ekonomiska situation då det finns reklampennor som delas ut gratis samtidigt som det finns riktigt exklusiva reservoarpennor. Tror att det är bestämt, pennor får det bli.

 
 
 

Kontakt

Vill du att jag skriver om din samling? Eller vill du komma i kontakt med mig av andra själ? Du når mig enklast på mejl: hejsan@tusenpennor.se