Att samla är en av de mest roliga hobbies man kan ägna sig åt. Det är kul att alltid ha i bakhuvudet hur man ska få tag på den där sista Star Wars-modellen som är så svår att få tag på, eller var man lättast hittar ett antal kilo kapsyler.
Vad man sparar på är mindre viktigt, och det är förstås även något som påverkas väldigt mycket av hur man är som person. Men ett tips till er som överväger att börja samla är att fokusera på något kreativt.

Ett exempel är en bekant till oss som samlar på lasertoner och färgpatroner. Det kanske låter befängt, men inte bara har han fått ihop till en samling som få, om någon, kan tävla med och han är konstant omgiven av färger och verktyg för kreativitet. Han använder dem visserligen hel del, eftersom att han skriver ut konst som han skapar med hjälp av datorverktyg, men även när bara kapslarna finns kvar så fyller lasertoner burkarna och färgpatronerna sin del i samlingen. Det syns ju faktiskt inte utanpå att burken är tom!

Det är svårt att säga om det var hans konstintresse som födde samlarintresset för lasertoner och färgpatroner, eller om det var samlandet som födde konstintresset. Och inte är det särskilt noga heller, det viktiga är att han idag både är en framgångsrik artist när det kommer till vackra konstverk, och han har en samling som det pratas om över stora delar av samlarvärlden!

 
 
 

Kontakt

Vill du att jag skriver om din samling? Eller vill du komma i kontakt med mig av andra själ? Du når mig enklast på mejl: hejsan@tusenpennor.se