Det finns flera anledningar att besöka Linköping, här finns både gott om militärhistoria och Flygvapenmuseum att uppleva, men Mons Kallentoft som är här för att släppa sin senaste bok – som även hon vanligtvis uppehåller sig här, men i senaste boken är hon i Bangkok.

linköping husI Linköping finns en massa saker att se och uppleva, det är ett som är säker och också något man kan läsa mer om på http://www.hotellilinköping.se/om-linkoping/ om man är nyfiken. Men vad man inte kan läsa om där är att detta faktiskt är författaren Mons Kallentofts födelseort och också platsen som brukar vara bakgrund till böckerna om polisen Malin Fors. Inte denna gång dock. När Corren möter Mons för en intervju på ett lummigt café i Linköping i samband med releasen av hans nya bok berättar författaren att han låtit Malin lämna staden ett slag och den senaste boken utspelar sig istället i Bangkok. En, vad han beskriver, så mycket mer levande stad än städerna i Europa. Men självklart har inte övergett Linköping helt, för trots att han själv bor på Mallorca så kommer nog Malin säkerligen hitta sina steg tillbaka till stan.

Ett speciellt band till staden

Nog för att Mons Kallentoft lämnade Linköping redan som ung i slutet av 1980-talet vill han poängtera att han har en speciell känsla till staden och känner på så vis också ett starkt band hit. Till Sveriges Radio säger han bland annat att han hela tiden han befinner sig i Linköping så väntar han sig att se något, små detaljer och att han är på helspänn då han anser att han är mer öppen för saker när han väl befinner sig här. Men hans karaktär, Malin Fors, har däremot tröttnat i den senaste boken och faktiskt rent av nått botten. I den korta recensionen som Norrköpings Tidningar publicerat står att läsa om hur Malin fått privatlivet slaget i spillror då alkoholen nu tagit överhanden och nu fungerar Linköping inte för henne längre och det är dags att lämna. Istället tar hon sig till andra sidan jordklotet, till Bangkok, där hon ska ha ett vikariat och samtidigt komma på fötter igen, men självklart dras hon som alltid in i ett nytt polisärende.

 
 
 

Kontakt

Vill du att jag skriver om din samling? Eller vill du komma i kontakt med mig av andra själ? Du når mig enklast på mejl: hejsan@tusenpennor.se