Att det finns många saker att samla på är det ingen tvekan om, men visste du att det finns människor som samlar på kläder? Och inte vilka kläder som helst: här är det Greta Garbos garderob som gäller.

Tidigare har vi skrivit om hur viktigt det är att vara rädd om sin samling och det är något som verkligen stämmer när man samlar på kläder – speciellt när man samlar på dyra, antika kläder. Personen som till exempel handlade Greta Garbos kläder som i våras ställdes ut av auktionshuset Bukowskis. I den samlingen ingick hela 7 hattar, flertaler klänningar och både skid- och strandkläder som allihop tillhört filmlegenden och är totalt en samling om 25 nummer.

”Jag kände att det var once in a lifetime, så jag slog till. Det var faktiskt magiskt att komma nära hennes person på det här sättet. Att få hem hennes grejer till lilla Lomma var svindlande” läs mer här.

Michael Reimer, som är säljare av denna fantastiska kollektion, kom över Garbos saker när han egentligen skulle buda på en sportbil så man skulle faktiskt kunna säga att köpet var ett rent impulsköp egentligen. Men på utställningen och auktionen som ägde rum på Bukowskis Market i Midsommarkransen innehöll inte bara Garbos kläder utan även en del fotografier samt ett signerat exemplar av Bertil Malmbergs bok ”Åke och hans värld” som skrevs redan 1924.

Greta Garbo filmstjärna MINDRE

Kort om Greta Garbo

Greta Garbo föddes år 1905 i Stockholm och anses vara en av våra största stjärnor genom tiderna. Det sägs att hon älskade rampljuset men att hon som person var mer reserverad, vilket kanske var sant då hon levde de sista åren av sitt liv inkognito. Dock blev hon uppmärksammad igen för några år sedan, men inte för sin konst utan för hennes kvarlåtenskap som såldes och blev en riktig succé – vilket gjorde att Bukowskis valde att hålla utställningen.

 
 
 

Kontakt

Vill du att jag skriver om din samling? Eller vill du komma i kontakt med mig av andra själ? Du når mig enklast på mejl: hejsan@tusenpennor.se