I alla tider har människor tyckt om att samla på saker. Förr i tiden och under ekonomiska kriser och lågkonjunkturer har människor en tendens att samla för att överleva och ha mat, kläder, pengar etcetera kvar när krisen är ett faktum. När det inte råder ekonomiska kriser samlar många för nöjes skull. Ja, så länge det inte handlar om de personer som har mer av en besatthet eller något ohälsosamt, psykologiskt bakom sitt samlande, det vill säga.  Exempel på en sådan person ser ni i det här klippet:

Kortfilm om extrema samlare

De flesta samlare gör det dock på ett sunt och normalt sätt. Att samla på fotografier, konsertbiljetter, brev, vykort och annat som påminner om fina stunder i livet är väldigt vanligt. Av dessa minnen tycker många om att skapa böcker. Scrapbooking & kort är dessutom perfekta presenter till vännen som varit med och delat minnena som fotografier, biljetter och annat symboliserar. Personliga och genomtänkta presenter är alltid uppskattat och om de dessutom innehåller saker som påminner om lyckliga minnen kan de inte bli annat än uppskattade och lyckade.

 
 
 

Kontakt

Vill du att jag skriver om din samling? Eller vill du komma i kontakt med mig av andra själ? Du når mig enklast på mejl: hejsan@tusenpennor.se