Sommar- och midsommarfester blir ännu härligare när du planerar och tänker till, få tips och råd från experter och lyckas med din fest i trädgården.

Vill du hålla en sommarfest och bjuda in alla vänner på god mat och dryck i trädgården? Då kan ett partytält eller en paviljong vara helt rätt, det hittar du massvis av här.

En sommarfest blir som bäst med omtanke

I en artikel i Elle går det att läsa om hur du på bästa sätt planerar och dekorerar inför en härlig sommarfest:

Ta en filt under armen och packa upp godsaker som gästerna får njuta av under bar himmel. Förstärk sommarkänslan med små pappersdekorationer på cupcakesen och en personlig krans av färska blommor i håret – Elle

För att verkligen iponera på gästerna är det smart att ta tillfället i akt och bjuda på något riktigt gott att äta. Festmat av alla de slag hittar man bland annat på SVT. Kanske rabarber med gräddfilsmousse och harsyra som du hittar här på SVT.

  1. Börja med moussen. Värm upp allt utom smör och vispgrädde till 84 grader. Säkrast över vattenbad för att undvika att det blir för varmt. Tillsätt sedan smöret och kyl. Vispa grädden och vänd ner i den kalla krämen.
  2. Gör sedan den råsyltade rabarbern, koka upp socker och vatten. Låt svalna något. Tärna rabarbern i 2 mm stora kuber och lägg ner i lagen.
  3. Stek smör, havregryn och socker i en stekpanna tills det blivit gyllenbrunt. Häll sedan upp på papper så att det svalnar. Strövargodiset är nu klart.
  4. Till sist ska vi baka rabarber, skär rabarbern i 12 stavar och lägg på ena sidan av ett bakplåtspapper, ringla över honung och nystött kardemumma. Toppa med smöret och vit ihop pappret till ett paket. Baka i ugnen 200 grader i cirka 10 min.
  5. Servera de 4 komponenterna på tallrik och dekorera med harsyra.

Hitta fler tips hittar du i Metro.

 
 
 

Kontakt

Vill du att jag skriver om din samling? Eller vill du komma i kontakt med mig av andra själ? Du når mig enklast på mejl: hejsan@tusenpennor.se