En samlare kan förstå behovet av en pryl, oavsett om det är ett frimärke eller en tavla. Och ibland händer det att man avundas de som har möjligheten att köpa den där speciella saken, eftersom en förstår den fantastiska känslan. Ett exempel på när många mest troligt känner en stark avundsjuka – är när man nås av ryktet om den mystiska samlaren som har köpt Bonds Aston Martin.

När det kommer till James Bond, Agent 007, är det många samlare som försöker få tag på agentens prylar, och dessa samlare är villiga att betala för att få sin sak. Och nu har alltså en av de mest värdefulla bilar som har använts i en James Bond film sålts för ett mångmiljonbelopp – långt över vad man trodde den skulle säljas för.

En anonym köpare

Det som dock är oklart är vem som har köpt bilen, men budgivaren fanns i lokalen i London när det var dags för auktion. Det var en intensiv budgivning då flera var intresserade av bilen – men när chockbudet kom: 29,5 miljoner kronor, ar det ingen som matchade det. På auktionen var det även flera andra Bond-prylar som såldes och totalt fick man in 2,8 miljoner pund vilket allt som allt skänktes till Läkare Utan Gränser.

Och vi har ju tidigare skrivit om hur man kan tjäna pengar på samlingar – och att det till och med kan vara värt att låna för att göra ett bra köp, men frågan är om den samlare som köpte denna Bond-bil kommer att kunna göra en vinst på sitt köp? Kanske är det irrelevant för köparen, hen kan ju ha en personlig relation till bilen varpå det inte finns ett pengavärde stort nog. Oavsett vilket hälsar vi grattis till köpet – förhoppningsvis kommer det tids nog framgå vem som numera äger Bond-bilen Aston Martin.

 

 
 
 

Kontakt

Vill du att jag skriver om din samling? Eller vill du komma i kontakt med mig av andra själ? Du når mig enklast på mejl: hejsan@tusenpennor.se